ثبت نام در اسنپ ویزیت
چرا بازی کردن مهم است؟

بازیها کودکان سه تا پنج سال

اسنپ ویزیت:سامانه ویزیت و درمان در منزل

یکی از بازی های عالی در هوای گرم تابستان درست کردن یک ظرف آب پر از توپ های کوچک رنگی است. کودک میتواند ضمن بازی، شمارش و رنگ ها را هم یاد بگیرد یعنی به تعداد شماره های روی لیوان ها، توپ های رنگی بیندازد یا توپ های همرنگ را درون یک لیوان بیندازد .


• خمیر بازی یا مقداری گل را داخل یک سینی یا روی یک پلاستیک فریزر پهن کنید و روی آن با دست یا یک میله ی کوچک یک شکل هندسی، یک حرف الفبا، یا یک عدد بکشید. تعدادی مهره در اختیار کودک قرار دهید و از کودک بخواهید با قرار دادن مهره ها روی خطوط تصویر شما، آن را مشخص و دورچینی کند. تمرینی مناسب برای توجه و تمرکز و تقویت مهارتهای دستکاری و حرکات ریز دست است.


• از کودک بخواهید با خمیر بازی، اشکال حیوانات یا صورت انسان یا حروف الفبا و اعداد را درست کند.(افزایش تون و قدرت عضلات، افزایش مهارت های ظریف و دستکاری اشیا، اموزش اعداد و …)


• طرز تهیه خمیر بازی در منزل: درست کردن خمیر بازی بسیار ساده است و خیالتان راحت است که دیگر هیچ گونه مواد شیمیایی در آن نیست و اگر کودک ان را در دهانش گذاشت جای نگرانی نیست چون فقط از آرد و نمک تهیه شده است. برای درست کردن خمیر بازی به مواد زیر نیاز دارید: یک پیمانه ارد+ یک پیمانه اب+ ربع پیمانه نمک + دو قاشق روغن و یک قاشق کرم تارتار )از فروشگاههای قنادی تهیه شود(. این مواد را با هم مخلوط کنید و روی شعله ی ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید حدود 3 دقیقه یا کمتر وقت میبرد، زمانی که سفت شد دیگر به دست نمی چسبد از روی شعله بردارید و بگذارید که سرد شود و بعد به چند قسمت تقسیم کنید و رنگ غذا به هر قسمت اضافه کنید و خوب ورز بدهید. حدود 6 ماه هم قابل استفاده است البته بعد از هر بار استفاده باید درون پلاستیک بگذارید و در یخچال قرار دهید.


• انواع خانه سازی، لگو و سازه: ابتدا به کودک ایده دهید تا با کمک این لگو ها چه شکلی درست کند مثلا برج یا پل یا شکل مورد نظر را از روی شکل الگو راهنمای خود بازی( به کودک نشان دهید بعد میتوانید در مرحله اول خودتان آن را یکبار در مقابل کودک درست کنید، در مرحله دوم آن را خراب کنید و دوباره شروع به ساختن آن کنید و از کودک بخواهید قسمت یا قطعه اخر را بسازد، در مرحله سوم از خود کودک بخواهید تا شکل را خراب کند و خودش شروع به ساختن آن کند و در حین ساختن به او کمک کنید .


• از کودک بخواهید با استفاده از آهنربا قطعات آهنی داخل سبد را جدا کند. (یا وسایل آهنی منزل که آهنربا به آن می چسبد را پیدا کند) این تمرین باعث توجه و هوشیاری وتنظیم حس عمقی می شود.


• وسایل کودک را داخل شن، ماسه، خاک، پنبه و موارد مشابه پنهان کنید و از او بخواهید آن ها را پیدا کند. این تمرین موجب تقویت توجه بینایی و لامسه می شود.


• از کودک بخواهید روی زمین سرامیک شده راه برود به صورتی که پایش را روی خطوط بین سرامیک ها قرار ندهد واز داخل سرامیک ها حرکت کند. این تمرین موجب تقویت توجه بینایی و لامسه می شود.


• روی کاغذ یا روی زمین با چسباندن کاموا یا نوارچسب ماز درست کنید. )منظور از ماز، مسیرهای مارپیچ و تو در تویی است که دارای انشعابات و بن بست هستند و باید از یک سمت آنها وارد شد و از سمت دیگر خارج شد( از کودک بخواهید مسیر باز را پیدا کند واز آن عبور کند. این تمرین باعث آگاهی بینایی فضایی کودک می شود.


• روی زمین با پشت سرهم گذاشتن نقاطی با استفاده از قرار دادن علامت )با رنگ، چسب کاغذی، قرار دادن تیکه های مقوا یا پارچه و… ( مسیری ایجاد کنید. از کودک بخواهید به صورت چهاردست و پا با گذاشتن دست ها و
پاهایش روی نقاط مشخص شده حرکت کند. یعنی در هر لحظه هر یک از زانوها و کف دست های کودک باید روی یکی از نقاطی که شما مشخص کرده  اید قرار داشته باشد و به همین صورت مسیر را تا آخر طی کند. این تمرین باعث بهبود طرحواره بدنی و آگاهی بدنی و توجه بینایی کودک می شود.


• از کودک بخواهید رژه رفتن را در قالب بازی تمرین کند. به این صورت که با گفتن عدد یک ابتدا دست و پای راست را به سمت جلو حرکت دهد وسپس با گفتن عدد دو دست وچای چپ را جلو بیاورد.وهمین حرکت را در مسیر مشخصی تکرار کند. )حرکت دادن همزمان دست و پای یک سمت بدن و سپس سمت دیگر( این تمرین باعث هماهنگی حرکتی بین اندام ها می شود.


• تعدادی بادکنک را باد کرده و سر هر یک را داخل یک لیوان قرار دهید. از کوک بخواهید از فاصله ی معین با شلیک توسط آب پاش یا شلنگ آب، بادکنک ها را از روی لیوان ها بیندازد. این تمرین برای هماهنگی چشم و دست، جهت یابی و تمرکز مناسب است.


• تعدادی مکعب در رنگ های مختلف در اختیار کودک قرار دهید. سپس با استفاده از مداد رنگی و روی کاغذ الگویی از روی هم گذاشتن مکعب های رنگی را بکشید )مثلا یک مکعب زرد و روی آن یک مکعب آبی و …( و از کودک بخواهید الگویی که شما کشیده اید را با روی هم گذاشتن معکب هایش درست کند. این کار برای بهبود مهارت کپی کردن کودک و تمرین توالی و همچنین تمرکز مناسب است.



• قفل و کلید در اختیار کودک قرارد دهید تا با استفاد از کلید قفل را باز کند. این تمرین برای تقویت مهارتهای دستکاری کودک مناسب است.


• وسایل مورد نیاز: آبرنگ، کاغذ، نی نوشابه از کودک بخواهید تا با آبرنگ روی کاغذ، با رنگ های مختلف یک شکل بکشد و قبل از خشک شدن با نی روی ابرنگ ها را فوت کند تا پخش شود. (دقت بینایی،رشد مهارت های ظریف)


• میتوان هنگام توپ بازی کردن با کودک یک محدوده مشخصی را تعیین کرد تا کودک درون محدوده خاص قرار گیرد و از بیش فعالی و بی قراری او کاسته شود و بتواند حریم شخصی خود را درک کند و کم کم بشناسد. مثلا یک حلقه ی بزرگ ورزشی برای کودک بگذاریم و یک حلقه برای خودتان و جایگاه قرار گیری شما و کودک در حین بازی در داخل همین حلقه است و فقط در محدوده درون همین حلقه حق حرکت و جنب و جوش دارید و توپ هایی که برای همدیگر می اندازید یا شوت میکنید باید در داخل حلقه باشد و اگر کسی خارج از حلقه بیندازد بازی را می بازد .


• فعالیت هایی از قبیل این که در هر ردیف کدام شکل با بقیه تفاوت دارد برای ادراک بینایی و توجه مناسب هستند. (از لحاظ ظاهر مثلا همه ی اشکال خروس دو تاجه هستند ولی یکی از خروس ها سه تاج دارد و یا این که مثلا همه ی اشکال حیوانند و یکی درخت و …)

• تقلید راه رفتن حیوانات موجب خودآگاهی کودک از اندامهای خود و وضعیت بدن، تقویت مهارتهای حرکتی و هماهنگی می شود . راه رفتن خرگوشی: جهشروی دو پا و دست ها راه رفتن کانگورو: جهشروی دوپا
راه رفتن خرس: باسن را بالا گرفته و چهار دست و پا راه برود راه رفتن خرچنگی: به پشت بخوابد، با بالاآوردن دست و پا تنه را از سطح زمین بلند
کند و حرکت کند.


• وسایل مورد نیاز: نخ و مهره های کوچک رنگی که سوراخ داشته باشند. از کودک بخواهید مهره های رنگی را به ترتیبی که شما می گویید مثلا زرد، قرمز، آبی، سبز و … داخل نخ یا سیم های پلاستیکی کند و دستبند یا گردنبند درست کند. تقویت حرکات ظریف، توجه و تمرکز، ادراک بینایی، شناخت رنگ ها از جمله فواید این تمرین است.


• سرگرمی های وصل کردنی: غذای مخصوصهر حیوان را به خودش وصل کنید یا وسایل مورد نیاز هر شغل را به خودش وصل کنید .


• کودک را به اتاق تاریک برده و نور چراغ قوه را روی عروسک هایی که به شکل حیوان هستند که از دیوار یا سقف اویزانند بتابانید و به کودک بگویید که نور چراغ قوه هر کدام از عروسک ها را که روشن کرد باید او اسم عروسک را بگوید و صدای آن را در بیاورد. به جای عروسک میتوانید از عکس حیوان استفاده کنید و به دیوار بچسبانید. این تمرین به ادراک بینایی، تحریک بینایی، توجه و تمرکز، کمک به تقویت عضلات چشم کمک می کند.


• از کودک بخواهید به وسیله کاموا یا نخ و پولک، دور بدن ماهی، لب و بال و دم آن را با چسب روی کاغذ بچسباند (فواید آن: تمرین مهارت های حرکتی ظریف، هماهنگی چشم و دست، چسب زدن، توجه و دقت)


• وسایل مورد نیاز: کارتن میوه (موز، سیب، پرتقال)یک کارتن بزرگ تهیه کنید و دو حفره به اندازه جای دست های کودک روی ان ایجاد کنید و از کودک بخواهید تا دست های خود را وارد حفره کرده و اشیای مختلف مثل انواع میوه و یا … را لمس کند سپس کودک به شما بگوید چه چیزی را لمس کرده است. قبل از آن ابتدا اشیای مربوطه را به کودک نشان دهید و اجازه دهید لمس کند و اطمینان پیدا کنید نام انها را می داند سپس تمرین بالا را انجام دهید. این تمرین به ادراک و تشخیص حس لامسه کمک می کند.

• تعدادی از اسباب بازی های کودک را مقابل او قرار دهید و هر بار از او بخواهید آنها را به شیوه ای دسته بندی کند. مثلا آن اسباب بازی هایی که هم رنگ هستند را جدا کند. دفعه ی بعد آن هایی که هم شکل هستند را کنار هم بگذارد و سپس آنهایی که بزرگ تر هستند را جدا کند. این تمرین به درک بهتر کودک از مفهوم تشابه و شناخت همرنگی، هم شکلی و اندازه کمک می کند و استدلال او را درگیر می کند.


• می توان یک حلقه بزرگ ورزشی یا تویوپ را مقابل کودک قرار دهید و از او بخواهید برای ورود به استخر توپ از درون این حلقه یا تویوپ باید شیرجه بزند و درون استخر توپ فرود آید یا اگر استخر توپ در اختیار نبود روی بالشت نرم فرود اید. این بازی به هماهنگی حرکتی و سرعت عمل کمک می کند.



• از کودک بخواهید به پشت روی زمین بخوابد. یک توپ متوسط را با یک نخ به صورت آویزان بالای سر کودک به حرکت در آورید (ارتفاع توپ به اندازه ای باشد که کودک برای زدن توپ کمی از سطح زمین جدا شود و رو به جلو خم شود) از کودک بخواهید توپ را با دست یا پا بزند. برای سخت تر شدن تمرین می توان روی سطحی در مقابل کودک تعدادی استوانه یا لیوان پلاستیکی قرار داد و از کودک خواسته شود با توپ استوانه ها را مورد هدف قرار دهد. تمرین برای تقویت هماهنگی و مهارتهای حرکتی و تمرکز مناسب است.


• از کودک بخواهید روی زمین دراز کشیده و توپ را با پاهایش از روی زمین بلند کند و بالای سر بیاورد. سپس با دست آن را گرفته و داخل سبد بالای سرش بیندازد. این تمرین برای تقویت مهارتهای حرکتی، هماهنگی حرکتی و یکپارچگی حسی کودک مناسب است.


• در اتاق به کودک یک اسباب بازی را نشان دهید و بگویید وسایلی را که در اتاق همرنگ آن اسباب بازی هستند به شما نشان دهد، که به درک همرنگی و توجه بینایی کودک کمک می کند.


• با استفاده از مقوا از هریک از اشکال هندسی تعدادی در بیاورید (مربع، مثلث، دایره) و روی یک سطح مشخص از زمین آن ها را به صورت نامنظم بچسبانید. از کودک بخواهید تنها با گذاشتن پای خود روی یک نوع شکل هندسی از یک طرف به طرف مقابل برود. مثلا فقط میتونی پاهاتو روی مربع ها بذاری و به اون طرف بری. این بازی به ادراک بینایی فضایی و توجه دیداری کمک می کند.


• چند کاسه ی کوچک مقابل کودک قرار داده و زیر یکی از آنها گوی کوچکی قرار دهید. سپس در مقابل کودک کاسه ها را چند بار جابه جا کنید. از کودک بخواهید کاسه ای که گوی زیر آن است را نشان دهد. این بازی به توجه بینایی کمک می کند.


• وسایل مورد نیاز: سبد رنگی، توپ های رنگی کوچک به رنگ های مختلف،کشیا طناب در این فعالیت یک سبد کوچک رنگی را با کش یا طناب به دور کمر کودک ببندید و از کودک بخواهید در بازی توپ گیری، فقط باید توپ هایی که همرنگ سبد دور کمرش به طرف او می آیند را بگیرد و داخل سبد بیندازد(فواید بازی: تقویت حرکات ظریف، توجه بینایی، شناسایی و تشخیص همرنگ ها)


• موانعی بر سر راه کودک قرار دهید و از او بخواهید جفت پا از روی موانع بپرد. به تدریج فاصله ی موانع را برای سخت تر شدن تمرین کم کنید تا مهارت های حرکتی و تعادل کودک تقویت شود.


• یک تخته ی چوبی یا یک آجر روی زمین قرار دهید تا کودک رو آن بایستد. تعدادی توپ را در سمت راست و تعدادی در سمت چپ کودک قرار دهید و از کودک بخواهید با خم شدن به پهلوی راست و چپ توپ ها را با دست هل بدهد. برای دشوار تر شدن تمرین می توانید در هر سمت کودک هدفی تعیین کنید تا کودک توپ ها را به سمت آن بزند. تمرین برای تقویت هماهنگی و مهارت های حرکتی و تمرکز مناسب است.


• یک تصویر از یک کتاب داستان مقابل کودک قرار دهد و از او بخواهید داستانی برای آن بسازد . (تقویت مهارت های کلامی)


• تمرین حفظ تعادل و یکپارچگی حسی میتوان با کنار هم گذاشتن یونولیت های پایه دار باریک که عرض ان تقریبا برابر پهنا یا عرض کف پای کودک باشد جاده و مسیری درست کرد و از کودک بخواهید روی ان بایستد و قدم بردارد. او باید بتواند تقریبا تعادل خود را روی ان حفظ کند.


• تعدادی سنگ در اندازه ها و شکل های مختلف در اختیار کودک قرار دهید تا با استفاده از آنها شکل یک آدمک یا خانه یا درخت و…. بسازد . این تمرین باعث تقویت مهارت های ظریف دست و ادراک بینایی می شود.


• کودک را در مقابل خود قرار دهید و از او بخواهید به شما نگاه کند. سپس ترتیبی از چند حرکت را با بدن خود انجام دهید و از کودک بخواهید حرکت شما را با بدن خودش تکرار کند و به تقلید از شما بپردازد. مثلا دست راستتان را روی بینی گذاشته و سپس به پای راستتان بزنید و از کودک بخواهید او نیز همین کار را تکرار کند. به تدریج با استفاده از حرکت هایی که اندامهای دو سمت مخالف بدن را درگیر کند، مثلا دست راست و پای چپ و با افزایش تعداد حرکاتی که در یک مرحله انجام می دهید و همچنین با افزایش سرعت انجام حرکات فعالیت را برای کودک دشوارتر کنید. این تمرین به تقلید و برنامه ریزی حرکتی کمک می کند.


• چند شکل هندسی(مربع، مثلث، دایره و …) به صورتی که با هم تداخل داشته باشند و قسمتی از هر شکل داخل شکل دیگر قرار گرفته باشد بکشید (شکل ها یکدیگر را قطع کرده باشند) و از کودک بخواهید دور هر شکل را با رنگ خاصی رنگ کرده و شکل ها را به این صورت از هم جدا کند. این بازی به ادراک بینایی فضایی، تشخیص شکل از زمینه و توجه دیداری کمک می کند.


• کودک به حالت چهاردست و پا قرار گیرد. پا و دست یک سمت را بالا بیاورد و با دست توپ ها را به داخل سبد پرتاب کند. این تمرین موجب تقویت کنترل تعادل، هماهنگی و تمرکز و توجه می شود. (همین تمرین را با بلند کردن پا و دست مخالف تکرار کنید).


• چند توپ در مقابل کودک و یک سبد پشت سر او در فاصله ی مناسب قرار دهید و از کودک بخواهید در حالت نشسته توپ ها را از مقابل خود بردارد و به پشت سر خود و درون سبد پرتاب کند. تمرین برای تقویت هماهنگی و مهارتهای حرکتی و تمرکز مناسب است .


• با وصل کردن لوله های دستمال کاغذی به هم یک مسیر تونلی درست کنید و از کودک بخواهید توپ کوچکی را از داخل آن عبور دهد. سپس از کودک بخواهید وسط این تونل مقوایی را گرفته و آن را بلند کند. تعدادی توپ کوچک در یک سبد در سمت راست کودک و یک سبد خالی درسمت چپ او قرار دهید و از کودک بخواهید با منحرف کردن و تکان دادن لوله توپ ها را وارد تونل کرده و از درون تونل، از داخل سبد سمت راست به داخل سبد سمت چپ هدایت کند. این تمرین برای تمرکز کودک مناسب است.



• وسایل مورد نیاز: سه تا جعبه جا کفشی یا سه تا کاسه 3 عدد جعبه ی جا کفشی یا کاسه در ابعادی که تقریبا به اندازه پای کودک باشد در اختیار او قرار دهید و از کودک بخواهید تا یک پایش را روی یکی از انها و
پای دیگرش را روی جعبه دوم قرار دهد و برای قدم اول، در حین اینکه روی ان دو جعبه ایستاده جعبه سومی را خم شود و از روی زمین بردارد و جلوی پایش قرار دهد و یک پایش را از جعبه دوم بردارد و روی جعبه سوم قرار دهد و دوباره برای قدم دوم جعبه دوم را بردارد و جلوی پایش بگذارد و پایش را از جعبه اول بردارد و روی جعبه دوم بگذارد و همین طور قدم زدنش را ادامه دهد. در مرحله پیشرفته تر یک توپ هم در یک دستش بدهیم تا به همراه داشتن توپ مسیر را طی کند. یکپارچگی حسی و حرکتی. تقویت مهارت های حرکتی درشت و ظریف، توجه و تمرکز، ادراک بینایی و حفظ تعادل از فواید این تمرین است.


• داخل یک ظرف شفاف مقداری آب بریزید. تعدادی سنگ در اندازه های مختلف تهیه کنید(از خیلی بزرگ تا کوچک). روی ظرف در ارتفاع بالاتری از مقدار آب داخل آن، نقطه ای را مشخص کنید. از کودک بخواهید با انداختن سنگ داخل ظرف، آب را به نقطه ی مشخص شده برساند (سطح آب نباید بالاتر برود یا کمتر باشد) این تمرین باعث درک مفهوم اندازه، حجم و تقویت مرکز می شود.


• روی زمین تصویر چند دایره از بزرگ به کوچک بکشید به صورتی که داخل هر دایره یک دایره کوچکتر باشد )مثل یک تخته دارت(. از کودک بخواهید در فاصله ی مناسبی از دایره ها قرار بگیرد و تکه ابری را به سمت آن پرتاب کند. هرچه ابر در دوایر کوچکتر قرار بگیرد امتیاز بیشتری دارد. این تمرین برای
تقویت تمرکز و تنظیم حسعمقی مناسب است.



• از کودک بخواهید با استفاده از شابلن نقاشی کند. یا با گذاشتن دست یا پای خود خود روی کاغذ و یا یک تخته وایت برد و کشیدن خط دور انگشتانش، شکل دست یا پای خود را بکشد. این تمرین به هماهنگی چشم و دست کمک
می کند.


• از کودک بخواهید انگشت خود را روی یک نقطه روی زمین گذاشته و دور آن بچرخد. این فعالیت برای قدرت تمرکز کودک، تحریک وستیبولار و هماهنگی مناسب است.


• وسایل مورد نیاز: کارتن، توپ کوچک به اندازه توپ پینگ پنگ روی یک کارتن به اندازه ی یک دروازه کوچک متناسب با اندازه توپ با چاقو ببرید، از کودک بخواهید با دو انگشت خود (انگشت اشاره و میانی) توپ را به
درون دروازه بفرستد و گل بزند. می توانید روی کارتن شکل زمین فوتبال را بکشید. این تمرین باعث بهبود حرکات ظریف، توجه و تمرکز می شود.


• ساختن کاردستی های ساده با کاغذ (از طریق تا کردن، قیچی کردن، چسب زدن) ساختن موشک کاغذی، قایق، کلاه، پاکت نامه، این فعالیت باعث هماهنگی حرکتی و تقویت حرکات ظریف می شود.


• تعدادی کش و یک بادکنک باد شده در اختیار کودک قرار دهید و از کودک بخواهید با انداختن کش دور یک دست و باز کردن کش با دور کردن انگشتان از هم، کش ها را دور بادکنک بیندازد. این تمرین برای تقویت مهارت دستکاری و حرکت ظریف دست کودک مفید است.



• تمرین حافظه دیداری وسایل مورد علاقه ی کودک را دو به دو تهیه کنید )مثلا دو تا گردو، دو تا در نوشابه، دوتا شکلات، دو تا پاک کن( و این اشیا را در دو ردیف چهارتایی و در کنار هم بچینید به گونه ای که از هر نوع فقط یکی در هر ردیف داشته باشیم مثلا یک گردو در یک ردیف و گردوی دیگر در ردیف دیگر باشد بعد اجازه دهید به مدت 15 الی 20 ثانیه کودک به انها نگاه کند و جای انها را به خاطر بسپارد. سپس لیوان های یکبار مصرف را به صورت برعکس روی انها بگذارید و انها را بپوشانید و به صورت تصادفی و یا به انتخاب خود کودک یکی از لیوان ها را بردارید و از کودک بخواهید که حدس بزند در زیر کدام لیوان از ردیف مقابل شی مشابه وجود
دارد. مثلا به صورت تصادفی لیوان را که برداشتید میبینید که زیر ان شکلات بوده سپس از کودک بخواهید تا بگوید در زیر کدام لیوان از ردیف مقابل شکلات وجود دارد. این کار را می توانید همین طور ادامه دهید.


• از کودک بخواهید روی کاغذ نقاشی بکشد و سپس با چسباندن کاموا نقاشی اش را رنگ کند. این بازی برای تقویت مهارت چشم و دست و حرکات ظریف مناسب است.


• دو سبد در دو انتهای یک مسیر قرار دهید و داخل یکی از آنها توپ های کوچک و متوسط قرار دهید. از کودک بخواهید در حالیکه روی یک پایش می پرد (لی لی) توپی را از داخل سبد یک طرف به داخل سبد طرف مقابل برساند. این تمرین موجب تقویت کنترل تعادلی کودک و تمرکز و توجه می شود .


• از کودک بخواهید روی یک پا بایستد و توپ را به داخل سبد پرتاب کند. این تمرین موجب تقویت کنترل تعادلی کودک و تمرکز و توجه می شود.



• مادر تصاویری روی کاغذ بکشد که قابلیت داستان سازی یا مرتب کردن بر مبنای وقایع داستان دارد و از کودک بخواهید تا برای تصاویر داستان بسازد یا میتوانید از کارت هایی که بیانگر یک داستان هستند استفاده کنید و از کودک بخواهید ان ها را به ترتیب وقایع داستان بچیند. این بازی باعث تقویت مهارت های کلامی، خیال پردازی، خلاقیت و توجه می شود.


• در مقابل کودک مکعب های رنگی را با ترتیب مشخصی روی هم بچینید و پس از چند ثانیه آنها را به هم بریزید و از کودک بخواهید آنها را به همان ترتیب قبلی بچیند. از تعداد مکعب های کم شروع کنید و با افزایش تعداد و تنوع رنگی مکعب ها فعالیت را دشوارتر کنید. این بازی نیز برای تقویت حافظه کوتاه مدت و تمرکز مناسب است.


• روی زمین با استفاده از نوارچسب کاغذی چند مسیر پیچ در پیچ بکشید به صورتی که همه ی این مسیرها به ترتیب از سمت راست شروع شوند، یکدیگر را قطع کنند و در سمت چپ ترتیب آنها عوض شود )مثلا اولین مسیر در آخر قرار بگیرد(. در انتهای یکی از مسیرها خوراکی یا اسباب بازی کودک را قرار دهید و از کودک بخواهید مسیری که به خوراکی یا اسباب بازی می رسد را پیدا کرده و به  سمت آن حرکت کند. )هر بار خوراکی را در انتهای مسیر دیگر قرار دهید( این بازی به ادراک بینایی و توجه دیداری کمک می کند.

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مرکز تحقیقات رشد و نمو کودکان مرکز جامع تکامل کودکان

منابع این بخش کاملا بر اساس مستندات علمی،تهیه و تنظیم شده است.

حق نشر با ذکر منبع بلامانع می باشد.

www.nozadteb.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا