ثبت نام در اسنپ ویزیت
شیردهی و بیماری هامشکلات شيردهی و پستانی

احتقان پستان و بهترین درمان چیست؟

اسنپ ویزیت:سامانه ویزیت و درمان در منزل

حتقان پستان به علت عدم شیردهی مکرر یا کوتاه بودن مدت شیردهی در هر وعده شیردادن است که سبب می شود پستان ها کاملاً تخلیه نشوند. این موضوع معمولاً به دلیل وضعیت نادرست شیرخوردن یا خواب طولانی مدت شیرخوار، زخم یا شقاق پستان، جدایی مادر و نوزاد و یا استفاده از بطری و پستانک اتفاق می افتد.

درمان:

بهترین درمان کننده شیرخوار، و بهترین درمان، برداشت شیر توسط شیرخوار است. برای برداشت بیشتر شیر بهتر است که رفلکس اکسی توسین تحریک شود که این تحریک، با دوش آب گرم، یا وارد کردن پستان در لگن آب گرم یا کمپرس گرم و مرطوب به مدت 20 دقیقه قبل از شیر دادن انجام می شود. ماساژ گردن و پشت مادر و ماساژ ملایم پستان و تحریک نیپل هم به تخلیه بهتر شیر کمک می کند.

چون در احتقان پستان، گرفتن پستان برای شیرخوار مشکل است بهتر است مادر شیرش را تا حدی که احساس ناراحتی او برطرف شود بدوشد و سپس شیرخوار را به پستان بگذارد. بعد از تخلیه شیر یا بعد از شیر دادن، کمپرس سرد یا سرمادرمانی چون دمای بافتی را کم می کند مفید خواهد بود.

براي کاهش احتقان هاله پستان توصيه مي شود که مادر با دو انگشت خود در اطراف نوک پستان (روي هاله) به طرف قفسه سينه به مدت 1 تا 3 دقیقه فشار بياورد تا ضمن کاهش احتقان همان ناحيه، نوک پستان برجسته شده و شيرخوار بتواند پستان را به راحتي بگيرد.

اگر مادر هنگام شیردادن و یا دوشیدن شیر، درد داشته باشد می تواند از مسکن های ساده مانند بروفن یا استامینوفن استفاده کند. استفاده از مسکن درست قبل از شیر دادن موجب تسکین درد می شود. گاهی استفاده از یک داروی ضد التهاب هم مفید بوده است.

در مواردی که شیرخوار به هیچ وجه نتواند پستان را بگیرد، استفاده از رابط سیلیکونی نازک تا نرم شدن آرئول می تواند مفید باشد و اگر این مورد هم امکان پذیر نبود شیر را باید دوشید و آن را با فنجان به نوزاد داد.

والدین گرامی این مقاله می تواند مفید باشد:

مزایا و معایب شیردادن نوزاد با فنجان و بطری

والدین گرامی این مقاله می تواند مفید باشد:

عفونت (ماستیت) پستان چیست؟ – نشانه ها و روش درمان ماستیت

والدین گرامی این ویدیو می تواند مفید باشد:

آبسه پستان چیست و اقدامات لازم برای درمان – شیردادن به نوزاد

والدین گرامی این ویدیو میتواند مفید باشد:

زخم نوک پستان چیست؟اقدامات لازم جهت بهبود و درمان – شیردادن به نوزاد

والدین گرامی این ویدیو میتواند مفید باشد:

علت زخم و شقاق نوک پستان(سینه) در زنان چیست؟

نوشته شده توسط انجمن ترویج تغذیه با شیرمادر

 

منابع این بخش کاملا بر اساس مستندات علمی،تهیه و تنظیم شده است.

حق نشر با ذکر منبع بلامانع می باشد.

www.nozadteb.ir

User Rating: 5 ( 3 votes)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا