نحوه شروع و معرفی غذاهای تکمیلی نوزاد و کودک

-شير مادر بر حسب تقاضاي شيرخوار به او داده شود. بلافاصله بعد از تغذيه شيرخوار با شيرمادر، غذاي تکميلي به او داده شود.

– از يک نوع ماده غذايي ساده شروع شود و کم کم به مخلوطي از چندين ماده غذايي افزايش يابد.

– بين اضافه کردن مواد غذايي جديد بين 5 – 3 روز فاصله گذاشته شود تا آلرژي شيرخوار به آن ماده غذايي يا نداشتن تحمل به آن مشخص شود.

– در صورتي که شيرخوار به خوردن غذايي بي ميلي نشان داد، مادر يا مراقب کودک پافشاري نکند . بلکه براي 2 تا 3 روز آن غذا را حذف و سپس دوباره شروع کند. مي توان تا 10 بار مجددا اين کار را تکرار کردتا شيرخوار آن را بپذيرد (به دليل انتقال طعم هاي متنوع از طريق رژيم غذايي مادر به شير او ، پذيرش مواد غذايي در کودکاني که شير مادر مي خورند بيشتر است).

– غلظت و قوام غذاي تکميلي بايد متناسب با سن شير خوار باشد. به طوري که غلظت اولين غذاي تکميلي مانند فرني شبيه ماست معمولي بوده اما به تدريج بر حسب سن شيرخوار غلظت غذا افزايش مي يابد . به طوري که به تدريج غذاي کودک از نيمه جامد به جامد تغيير مي يابد.

– در ابتدا مواد غذايي به شکل پوره يک جزئي ( يک ماده غذايي ) بايد به شيرخوارداده شود. پوره غذايي است که مادران به دليل داشتن تنوع زياد ، هزينه کم، تازه بودن و نداشتن افزودني مايل به تهيه آن هستند اما بايد به ارزش غذايي آن توجه کنند تا پوره تهيه شده داراي انرژي و مواد مغذي مورد نياز شيرخوار باشد.

– در صورت نداشتن نشانه ها و علائم آلرژي به مواد غذايي( مانند کهير يا ضايعات پوستي ، تورم صورت ، اسهال ، استفراغ ، خس خس سينه ، تنفس مشکل، ضعف يا رنگ پريدگي پوست ) مي توان ماده غذايي جديدي را به غذاي کودک اضافه نمود و غذاي کودک را با اجزايي بيشتر تهيه کرد

والدین گرامی این مقاله می تواند مفید باشد:

تغذیه تکمیلی نوزاد و کودک یعنی چی؟

والدین گرامی این مقاله می تواند مفید باشد:

خطرات شروع زودهنگام غذاهای تکمیلی نوزاد و کودک

والدین گرامی این مقاله می تواند مفید باشد:

اهمیت تغذیه تکمیلی و خطرات شروع دیر هنگام تغذیه تکمیلی نوزاد و کودک

 

منابع این بخش کاملا بر اساس مستندات علمی،تهیه و تنظیم شده است.

حق نشر با ذکر منبع بلامانع می باشد.

www.nozadteb.ir