ثبت نام در اسنپ ویزیت
تغديه در دوران قبل از بارداریسوالات متداول بارداریشکايات شايع دوران باردارى و توصيه های تغذيه

درمان یبوست در بارداری

اسنپ ویزیت:سامانه ویزیت و درمان در منزل

🔻افزایش مصرف فیبر (میوه، سبزیجات، لوبیا، …)، مایعات، توصیه می شود.

کرفس یک منبع خوب برای فیبر است و می تواند به پیشگیری از همورویید و یبوست در بارداری کمک نماید. میزان دریافتی روزانه را 28 گرم پیشنهاد می کنند. کرفس دارای ویتامین ث، پتاسیم و اسید فولیک اسید است. به زنان باردار یاداوری فرمایید با دقت فراوان کرفس را بشویند تا به لیستریا، و توکسوپلاسموز دچار نشوند. نوشیدن آب کرفس پیش از وعده غذایی اصلی می تواند در نگهداری وزن مناسب در بارداری کمک کننده باشد. اگرچه باید بخاطر داشت میزان 28 گرم روزانه کافی است و میانه روی را باید بخاطر داشت.

ذرت یکی از غلات مفید است که کالری، کربوهیدرات، فیبر و پروتئین فراوان و ویتامین و مواد معدنی متوسطی دارد.
– ذرت حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام کاروتنوئید است که با مبارزه با رادیکال های مضر آزاد بدن، در کند کردن روند پیری و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن نقش دارد.
▫️فیبر موجود در آن نیز می تواند به هضم غذا کمک کرده و خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهد.

🔻ملین های حجم دهنده مدفوع (مانند پسیلیوم، متیل سلولز، پلی کاربافیل) با توجه به آنکه جذب سیستمیک ندارند، درمان ارجح در یبوست در طول بارداری محسوب می شوند.

🔻در موارد مقاوم به درمان، مصرف موردی منیزیم هیدروکساید، لاکتولوز و بیزاکودیل می توانند استفاده شوند. منیزیم هیدروکساید بطور وسیع در بارداری مصرف شده است و امنیت خوبی داشته است و لاکتولوز و بیزاکودیل گرچه با آنها مطالعه چندانی در بارداری دردست نیست، اما چون جذب اندکی دارند می توانند مصرف شوند.

🔻روغن کرچک باعث تحریک انقباضات رحم می شود و مصرف زیاد روغن های مینرال، با جذب ویتامین های محلول در چربی تداخل ایجاد می کند. لذا از این ترکیبات باید اجتناب کرد.

منابع

✏️UpToDate, 2017

✍️ خانم دکتر فانک فهیمی (استاد گروه فارماکوتراپي بيمارستان دکتر مسيح دانشوري و دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي)

چگونه می توان یبوست بارداری پیشگیری یا درمان کرد؟

پیشگیری و درمان یبوست بارداری شامل رعایت چند نکته است که می توانید برای جلوگیری از ابتلا به یبوست و یا درمان آن، اگر شما در حال حال حاضر درگیر آن می باشید به شما توصیه کنیم.

خوردن یک رژیم غذایی فیبر بالا: در حالت ایده آل، شما می توانید 25 تا 30 گرم در روز از فیبر رژیمی از میوه ها، سبزیجات، غلات صبحانه، نان های کامل دانه، آلو و سبوس مصرف کنید.

مقدار زیادی مایعات مصرف کنید: هر روز 10 تا 12 فنجان مایعات بنوشید. این ترکیبی از یک رژیم غذایی با فیبر بالا و مایعات زیاد است که بهترین راه حل برای از بین بردن مواد زائد است . عرق کردن، هوای گرم و مرطوب و ورزش ممکن است نیاز شما به مایعات اضافی را افزایش دهد.

به طور مرتب ورزش کنید: اگر غیر فعال هستید، احتمال ابتلا به یبوست بارداری بیشتر است. پیاده روی، شنا و سایر ورزش های متوسط ​​می تواند روده ها را تحریک کرده و باعث شود تا روده شما کار کند. تمرینات ورزشی به صورت سه بار در هفته به مدت 20 تا 30 دقیقه انجام می شود.

درمان دارویی: داروهای بدون نسخه مانند متاموسیل (رده B) وجود دارد که ممکن است باعث تسکین حرکات روده و کاهش یبوست بارداری شود. همیشه قبل از استفاده از داروهای بدون نسخه با پزشک خود مشورت کنید.

مکمل های آهن: مکمل های آهن ممکن است باعث یبوست بارداری شوند. تغذیه خوب اغلب ممکن است نیازهای آهن شما را در دوران بارداری برآورده کند. مصرف روزانه دوزهای کمتر آهن در طول روز به جای مصرف یک دوز پیشنهاد میشود .


مکمل های آهن:

مکمل های آهن ممکن است باعث یبوست بارداری شوند. تغذیه خوب اغلب ممکن است نیازهای آهن شما را در دوران بارداری برآورده کند. مصرف روزانه دوزهای کمتر آهن در طول روز به جای مصرف یک دوز پیشنهاد میشود .

یبوست در بارداری کی شروع می شود:

یبوست زمانی اتفاق می افتد که درد و ناراحتی شکمی، حرکات روده ای کم ودشوار، و دفع مدفوع به سختی وجود داشته باشد. متأسفانه، یبوست بارداری در تقریبا نیمی از تمام زنان در دوران بارداری تاثیر می گذارد.


چه چیزی باعث یبوست بارداری می شود؟


به طور کلی، نگرانی، اضطراب، حداقل تمرینات ورزشی و رژیم کم فیبر ممکن است باعث یبوست بارداری شود. به نظر می رسد یبوست در زنان باردار ناشی از هورمون هایی است که حرکات عضلات روده را کم کرده و با فشار رحم بر روی روده افزایش می یابد.

آرامش عضلات روده باعث می شود غذا و مواد زائد از طریق روده ها به آرامی حرکت کنند.


گاهی اوقات قرصهای آهن ممکن است به یبوست منجر شوند. در صورت مصرف مکمل های آهن، مقدار زیادی آب آشامیدنی مصرف کنید. ممکن است لازم باشد که نوع دیگری از قرص آهن را مصرف کنید، اما مهم است که ابتدا با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود صحبت کنید

منابع این بخش کاملا بر اساس مستندات علمی،تهیه و تنظیم شده است

حق نشر با ذکر منبع بلامانع می باشد.

www.nozadteb.ir

با تشکر از همراهی شما

ثبت امتیاز

امتیاز دهی به مقاله آموزشی

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا