ثبت نام در اسنپ ویزیت
بیماری ها و مصرف دارو در بارداری و زایمانبیماری ها و مصرف دارو در شیردهی

قرص و پماد مترونیدازول در شیردهی و تینیدازول در بارداری

اسنپ ویزیت:سامانه ویزیت و درمان در منزل

قرص مترونیدازول در شیر مادر ترشح می شود:

با درمان خوراکی مادران ، شیرخواران مترونیدازول را در دوزهایی دریافت می کنند که کمتر از دوزی است که برای درمان عفونت در نوزادان استفاده می شود ، اگرچه متابولیت فعال در معرض قرار گرفتن نوزادان را می افزاید. سطح پلاسمایی دارو و متابولیت قابل اندازه گیری است ، اما کمتر از سطح پلاسما مادر است . اگرچه چندین سری موارد گزارش شده هیچ مدرکی در مورد عوارض جانبی مرتبط با مترونیدازول در شیرخواران با شیر مادر نشان داده نشده است ،

اما برخی پزشکان توصیه می کنند که به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از درمان مادر با دوز ۲ گرم مترونیدازول شیر دادن به شیر مادر را به تعویق بیندازند. دوزهای پایین غلظت کمتری در شیر مادر ایجاد می کند و با تغذیه با شیر مادر سازگار است .

با درمان داخل وریدی و خوراکی مترونیدازول در دوران شیردهی ، نوزادان شیرخوار با دوزهایی کمتر از درمان عفونت در نوزادان ، مترونیدازول را دریافت می کنند ، اگرچه متابولیت فعال بر میزان در معرض قرار گرفتن کامل نوزادان افزوده است. سطح پلاسمایی دارو و متابولیت قابل اندازه گیری است ، اما کمتر از سطح پلاسمای مادر است. گزارش های موردی از عفونت های کاندیدیایی و اسهال وجود دارد، و یک مطالعه مقایسه ای نشان داد که کلونیزاسیون کاندیدایی دهان و رکتوم ممکن است در نوزادان در معرض مترونیدازول شایع تر باشد.

آیا مصرف مترونیدازول در  بارداری  ضرر دارد؟

مطالعات حیوانی به علت ایجاد عوارض در باروری و آسیب جنین در دوزهای بالاتر موفقیت آمیز نبوده.. با این حال، وقتی که این دارو به صورت داخل صفاقی تجویز شد، در موشهای باردار سمیت مشاهده شد.

این دارو از جفت عبور می کند و به سرعت وارد جنین می شود:

داده های منتشر شده در بیش از ۵۰۰۰ زن باردار که از این دارو در دوران بارداری استفاده می کردند (اکثریت در سه ماهه اول) گزارش خطر افزایش شکاف لب، با یا بدون شکاف شکم ؛ با این حال، این یافته ها را نمی توان تایید کرد. اکثر مطالعات خطر ابتلا به آنومالی های مادرزادی یا سایر پیامدهای جنین ناشی از آن را نشان نمی دهند. هیچ داده کنترل شده ای در بارداری انسان وجود ندارد.

تعداد محدودی از زنان باردار مترونیدازول مصرف کردند، بدون افزایش فرکانس ناهنجاری و یا سایر عوارض مستقیم بر روی جنین انسان مشاهده نشده است. مطالعات در حیوانات ناکافی است ، اما در دسترس بودن داده ها شواهدی از افزایش وقوع آسیب جنینی را نشان نمی دهد.

ایالات متحده آمریکا کاتگوریB: مطالعات حیوانات نشان دهنده خطر ابتلا به جنین بوده و مطالعات کافی و کنترل شده در زنان باردار وجود ندارد.

واژینوز باکتریال و تریکومونیا:

مصرف در طول سه ماهه اول بارداری، ممنوع است؛ براساس برخی از مقالات، استفاده در سه ماهه اول بارداری توصیه نمی شود؛ و مصرف آن در سه ماهه دوم وسوم بارداری درصورتی که به طور واضح در این دوره لازم باشد

اندیکاسیون های دیگر: مصرف مترونیدازول توصیه نمی شود مگر اینکه به وضوح مورد نیاز باشد؛ طبق برخی از مقالات، استفاده در سه ماهه اول توصیه نمی شود

AU TGA رده بارداری: B2
FDA ایالات متحده رده حاملگی: B

با توجه به برخی از مقالات، استفاده از مترونیدازول در درمان تریکومونازیس در سه ماهه دوم و سوم باید برای افرادی که برای کنترل علائم درمان موضعی برایشان ناکافی باشدتوصیه میشود
– US CDC :
توصیه :سی دی سی آمریکا
درمان تریکومونیازیس در هر مرحله از بارداری را توصیه می کند.

مترونیدازول پماد موضعی و واژینال در دوران شیردهی مورد مطالعه قرار نگرفته است:

پس از تجویز مترونیدازول واژینال ، سطح پلاسما کمتر از ۲٪ از سطح پلاسمایی آن بعد از دوز خوراکی ۵۰۰ میلی گرم است. پس از تجویز موضعی ، میزان سطح پلاسمائی خون در حدود ۱٪ از اوج سطح پلاسمایی پس از دوز خوراکی ۲۵۰ میلی گرم است. فقط کرم یا ژل محلول در آب باید روی پستان مالیده شود زیرا پمادها ممکن است نوزادان را درمعرض مقادیر زیادی پارافین های معدنی قرار دهند.
به دلیل مشخص بودن ژنوتوکسیته و موتاژنیسیته در باکتریها ، سرطان زایی در حیوانات و موتاژن بودن احتمالی در انسان ، نگرانی در مورد قرار گرفتن نوزادان سالم با مترونیدازول از طریق شیر مادر مطرح شده است. ارتباط این یافته ها مورد سؤال است و هنوز هیچ مطالعه قطعی در انسان انجام نشده است.

این مطالعه توسط Drugs.com بررسی پزشکی شده است. آخرین به روز رسانی در تاریخ ۱ فوریه ۲۰۱۹٫

اطلاعات مربوط به مطالعات افراد انسانی در مورد استفاده از تینیدازول در بارداری محدود است:

با این حال ، داده های حیوانات نشان می دهد که چنین درمانی خطر متوسطی دارد. بنابراین باید از تینیدازول در دوران بارداری اجتناب شود .

 

منابع این بخش کاملا بر اساس مستندات علمی،تهیه و تنظیم شده است.

حق نشر با ذکر منبع بلامانع می باشد.

www.nozadteb.ir

User Rating: 4.83 ( 2 votes)

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا